Sony PSP - herná konzola

03.03.2005 Celý región

Priamo z Japonska dorazila prvá várka nového multifunkčného herného zariadenia Sony PlayStation Portable (PSP™ ). Spája výhodu mobilného hrania so všet...
Priamo z Japonska dorazila prvá várka nového multifunkčného herného zariadenia Sony PlayStation Portable (PSP™ ). Spája výhodu mobilného hrania so všetkými ostatnými výhodami zariadenia s UMD (Universal Media Disc) mechanikou, s bezdrôtovou sieťovou kartou a veľkým displejom.

Konzola má v Japonsku, kde sa už predáva, veľký úspech -- začína sa dokonca do obchodov dodávať vo väčších množstvách ako konkurenčné Nintendo DS.

Dizajn konzoly zohľadňuje aj iné ako herné funkcie – napríklad podporu prehrávania filmov a počúvania hudby. PSP™ napája 333 MHz procesor s len o niečo menšími grafickými schopnosťami ako má PlayStation 2.

PSP je čiernej farby so širokouhlým 16:9 TFT LCD displejom. S 10,8 cm uhlopriečkou displeja je to najväčšia obrazovka v histórii prenosných herných konzol. TFT displej umožňuje zobraziť 16,77 milióna farieb v rozlíšení 480 x 272 pixelov. Rozmery nového zázračného zariadenia sú 170 mm x 23 mm x 74 mm (Š x V x H) a váži iba 280 g (vrátane batérie).

V oblasti zosieťovania stavili v Sony na najpokročilejšie technológie v oblasti a preto bude PSP vybavený USB 2.0 a Wi-Fi (802.11b) bezdrôtovou LAN. Zaujímavou novinkou je vytvorenie vlastného optického média UMD (Universal Media Disc) o priemere iba 6 centimetrov, s kapacitou 1,8 Gb. Okrem MP3 súborov vie konzola PSP™ narábať s komprimovanými zvukovými súbormi ATRAC3 plus.

Konzolu zatiaľ nie je možné zakúpiť v bežnej slovenskej obchodnej sieti.

Zdroj:www.pocitac.sk
 

Vyberte región